Bohemian Wine Souls

Kitekintő - Születésnapi borsor II (Cseri Pet-Nat 2020 & Cseri Legenda 2013-2016 )

2021. december 13. 08:01 - Winesoul

Úgy néz ki, hogy a Gilvesy Bohém évente való beszámolója mellett ( 1; 2 ) egy másik kóstolónk is lassacskán hagyománnyá válik!

A tavalyi, kissé kapkodósra sikerült születésnapi kóstoló után, idén szerencsénkre kivitelezhető volt 1 nap alatt, mivel nem kellett rohanni és volt időnk kiélvezni a kóstolásra szánt nedűket.

A borsort a pannonhalmi borvidéken tevékenykedő Cseri pincészet borai adták. A jövőre 10 éve alapított pincéről elmondható, hogy szép lassan, tudatosan építkeznek a szortimentjükben és a hazai borvilágban mindent megtesznek, hogy előrébb juttassák a pannonhalmi borvidéket. Az alapító, Cseri Norbert a Főapátság Pincészeténél töltött több évnyi munka után vágott bele a saját borászatába, amely napjainkra egy igazi kis családi vállalkozássá nőtte ki magát. Mostanra fia, Cseri Barnabás is részt vesz a borok készítésében és véleményem szerint nagy valószínűséggel részben neki köszönhető a széles rajnai rizling választék [de erről, majd mesélek máskor] vagy akár a lentebb prezentált pet-nat is. A borászat 10 ha-nyi területtel rendelkezik.

Mivel messze még a következő ilyen esemény és fogytán vannak a különleges csemegék a kincseskamrámban, így, hogy mi lesz legközelebb az talány. Igazi kihívás évről-évre kimondottan erős és izgalmakkal illetve meglepetéssel teli borsort összerakni, de egyenlőre maradjunk a jelenben és a kép alatt már a borokról mesélek!

3bb774f1-7042-42ff-a0eb-eb37be9da124.jpeg

Tovább
Szólj hozzá!

Kitekintő - Tokaj Magic - Tokaj Nobilis Barakonyi Furmint vertikális kóstoló 2006-2018

2021. december 05. 08:32 - Winesoul

Amióta a tokaji borvidék krónikása Ripka Gergely belevágott a Tokaj Magic kóstolósorozatba folyamatosan csekkoltam, hogy lesz-e olyan alkalom, ami számomra is kedvező időpontban kerül megrendezésre. Telt múlt az idő és közben nagyon sok jó borsorról lemaradtam és bevallom kicsit irigykedve olvastam a Borrajongós blogger kollegák írásait. Pedig Sunshine-nal többször is beszéltük, hogy ideje lenne már ellátogatni egy ilyen eseményre, csak valahogy mindig közbeszólt a nagybetűs.

Mivel az elmúlt másfél évben nem igazán volt lehetőségem ilyen jellegű rendezvényen részt venni, így már nem halogattam tovább és "Ki tudja mi lesz még itt!"- felkiáltással jelentkeztem az eseményre. Rátérve az esemény témájára, személy szerint nagyon izgalmasnak találom a vertikális kóstolókat, mert egyfelől jól megismerhető a borász stílusa, látszik a pincészet fejlődési íve másfelől jobban képbe kerülünk a borokban rejlő potenciállal, amely mindig tud meglepetést okozni. Persze, belefuthatunk hébe-hóba 1-1 palackvariációba, de ezek száma elhanyagolható, meg azt is vegyük figyelembe, hogy a bor élő anyag, így folyamatosan változik. S, majd elfelejtem még az évjárathatásokra is figyelni kell a hozzám hasonló maximalista borfanatikusoknak. Ejj, de nehéz sorsunk van... :D

Mindent egybevéve csak tanulhatunk az ilyen jellegű kóstolókból. Jómagamat szerencsésnek mondhatom, mert viszonylag gyakran volt lehetőségem vertikális kóstolón részt venni. Ezek közül egyről már meséltem, háromszor jártam az Etyeki Kúria Pinot Noir verikális kóstolóján és egyszer részt vehettem egy Györgykovács Imre boraiból álló, nagy vertikális kóstolón, ahol a pince majd minden borára visszatekintettünk egészen, úgy 2003-ig.

Mivel a kóstoló napja egybe esett a pollen szezon kicsúcsosodásának pillanatával, így az esemény előtt volt bennem egy kis para, hogy a szimatom totálisan cserben hagy. S, ha ez nem lett volna elég, míg vártam a vadnyugat Mekkájából a Fellegvárba tartó vonatot, a csendet a hangosbemondó zaja törte meg, amely közölte velünk, hogy készüljünk hosszabb menetidővel. Konkrétan levert a víz kedves Olvasóim, mert ilyen vagy még ennél is kalandosabb dolgok általában a drága szerzőtársammal Bohemian-nel történnek és én nem vagyok hozzászokva ehhez. Szerencsémre az ijedelem felesleges volt és mint már máskor is, Fortuna kegyes volt hozzám, így időben odaértem a kóstoló helyszíneként szolgáló Borganikába.

A kép alatt pedig már a kóstolóval folytatom!

 img_20210909_201110.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tömény élvezetek - Spirit kóstoló a Borsuliban

2021. november 26. 20:54 - Winesoul

Szó, mi szó egy kezemen meg tudom számolni hányszor kóstoltam párlatot az elmúlt másfél évben. Egy dolog viszont abszolút észrevehető az italpiac ezen szegmensében: nincs semmi megtorpanás és továbbra is sorra bukkannak fel a hazai piacon számunkra új különféle párlatot előállító lepárlók termékei. Plusz, ezen felül a régi motorosok is sorra jelennek meg spéci finishekkel vagy egyéb limitált szériás palackozásokkal.

Szóval az, hogy valaki folyamatosan képben legyen velük véleményem szerint lehetetlen. Ez még akkor is sok és embert próbáló lenne, ha csak 1 maximum 2 spirit kategóriára specializálódna az adott személy. S való igaz, ez még elmondható a sörökről és a blog főprofilját képező borokról is, bár a világ minőségi párlatainak száma ezeknek talán a többszörösére rúg.

Egy szerencsés véletlennek köszönhetően vagy csak a kedvező csillagállásoknak hála a nyár utolsó napjainak egyikén részt vehettem egy spirit kóstolón. Összesen 10 tétel volt a repertoáron és e "menü" 4 párlatkategóriából állt. Ezek pedig: gin, tequila, vodka és rum volt. Viszont csak tisztán kóstoltam mindegyiket, nem csináltam koktélt, mert így is erőteljes és kimerítő volt ennyi spirit szakmai kóstolása. Bármily meglepő, még számomra is akadtak új, eddig felfedezetlen területek ezen a téren. Legalábbis minőségi tequilát és vodkát még sose kóstoltam. Meg hát lássuk be, megboldogult fiatal korunkban nem sok jó kóstoló élményt gyűjtöttünk ezeknél az italoknál. Legalábbis én biztosan, a tequilánál sanszos, hogy mindegyikünk a só-citrom/ fahéj- narancs kombóval húzta le a nedűt, de pl vodkát utoljára búvárként fogyasztottam.

Brrr ezen emlék gondolatára, még a hideg is kirázott kedves Olvasóim és, így inkább lépjünk is tovább egy sokkal kellemesebb nap beszámolója felé, melyet a kép alatt találtok!

img_20210824_150408.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egyperces impressziók - Teperberg Vision Malbec 2020

2021. november 11. 09:18 - Winesoul

Fél év távollét után két csodás hétre Bohemian hazatért! Amikor szólt a hazaútról nem voltam rest és ennek örömére kapva-kaptam az alkalmon és összeraktam egy Welcome Home borlapot. Közel 9 órás fárasztó autóút után nehéz dilemma elé került, amikor is megszemlélte a terítékre került versenyzőket, amelyet aprólékos pontossággal szedtem össze a szívének kedves fajtákat/borvidékeket illetve igazi izgalmakkal kecsegtető tételeket. Végül azon este folyamán a Gellavilla alap, csavarzáras '19-es Olaszrizlingje lett megpattintva, amely már szép éretté kerekedett a palackban. Meg volt benne minden, ami miatt az Én kedves barátomnak a szívéhez nőtt e fajta!

Természetesen Ő se üres kézzel tért haza és pár nappal később az idehaza alig ismert roter veltliner fajtából ízleltünk meg közösen egy bort. Nagyon érdekes illata volt, trópusi gyümölcsös, pici maradékcukor is tuti volt benne, de egyben tartalmazta azt a precizitást, ami sógorék boraira jellemző. Amúgy nagyon hálás vagyok Bohemian-nek mert legutóbb a Gemischter Satz-zal is olyat mutatott számomra, ami megfogott és azóta is foglalkoztat. Így, idővel biztosan mélyebben fogunk foglalkozni a roter veltliner fajtával is a blog hasábjain.

No, a kis felvezető szöveg után szép lassan közeledünk a beszámolóm főszereplője felé. Őszintén szólva egészen ezelőtt mindketten egyetlen egy izraeli bort kóstoltunk, ami nem más volt, mint a Binyamina Teva Shiraz. Ezt a legnagyobb hazai borkereskedés válogatta be rövid ideig kis színesítésként a portfóliójába. Bevallom, hiába "csak" 3000Ft körüli áron volt kapható, olyan benyomást sikerült elérnie Nálunk, hogy azóta is emlegetjük Bohemian-nal és Sunshine-nal a pillanatot, amikor is megízleltük közösen azt a nedűt. Ha pedig egy ilyen bornak ekkora hatása volt ránk felmerült bennem a kérdés: Vajon mit tudhat és adhat az akkor kis hazánkban is kapható Chosen Diamond?, amely a pincészet egyik csúcsbora. Sajnos ez egyenlőre talány marad egészen addig, amíg nem sikerül találok egy külhoni webshopot ahol kapható és szállít persze kis hazánkba, de ha sikerrel járok akkor ígérem Nektek, hogy beszámolok/beszámolunk róla! 

Az estre rátérve, amikor is "szemügyre" vettük a 2020-as Teperberg Vision Malbec-et, egy különleges kulináris élménnyel szerettem volna meglepni Bohemian-t, mielőtt még visszatér az oly távoli havas hegyekbe. Végül persze nem sikerült időre kész lennem és Ő nagylelkűen besegített és finomhangolta a bor mellé megálmodott ételt.

A kép alatt megosztott Veletek a receptet és természetesen sor kerül a borról való meglátásainkra is!


248445687_374880071089358_8774380001946874618_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egyperces impressziók - Gilvesy Bohém 2017-2019

2021. október 31. 07:55 - Winesoul

Az egyik korábbi írásunk debütálása pont egy nappal a blog létrejöttének második évfordulója utánra esett. Az oldalunk közösségi felületén aznap írt posztnál megemlítettem, hogy előzetesen volt egy kóstolótervem e jeles alkalomra, amit végül sajnos a nyár folyamán nem tudtunk megvalósítani.

Nem árulok zsákbamacskát, a végén csak sikerült összehoznunk és jelen írásom erről szól. Szerencsére az "ünnepnapot" követő pár nap elteltével a "nagy csapat" 3/5-nek sikerült összeülni és  így végre már sor kerülhetett a Gilvesy pincészet Bohém tételének 3 évjáratból álló mini vertikális sor kóstolására. Sajnos Bohemian még mindig a messzi Tirolban "szórakoztatja" sógorékat és Henchman se tudott most csatlakozni a díszes társasághoz.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy a '18-as egy év után most mit fog mutatni, Freja pedig nagylelkűen bedobta a közösbe a saját gyűjteményéből való '17-est és Sunshine-nal hamar gyorsban szereztünk egy palackkal a jelenleg futó '19-es évjáratból.

 A kép alatt pedig már a borokról való tapasztalatinkkal folytatom!

245230343_622548698755282_7030825841953829822_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egyperces impressziók - Tállya Furmint 2018 & Szűcs Ferenc Birtok Furmint 2018

2021. október 19. 07:31 - Winesoul

Sok idő után tekintetünk, újfent Tokaj felé tévedt és ha már eme borvidékről készült borokról mesélek a mai nap előtte engedjétek meg kedves Olvasóink, hogy előtte egy útikalauzt ajánljak a figyelmetekbe! 

Eme alkalomra, pedig mi más is lenne a legmegfelelőbb, mint Ripka Gergely a.k.a. Táncolómedve idén debütált Tokaj Guide kalauza, amely már a negyedik kiadásnál tart. Ahogy a Rólunkban már említettem, nagy hatással volt rám a munkássága és a vicces az, hogy ha helyesek az infóim nagyjából egyidőben (kb 2007-2008 tájékán) lettünk borisszák. Amúgy nem tudnék  -  természetesen a tokaji borászokat leszámítva - még 1 olyan hazai szakmabelit mondani, aki ennyire a szívén viselné a borvidék sorsát vagy ennyire elhivatottan képviselné történelmi borvidékünket és hirdetné Tokaj nagyságát.

Rátérve a kötetekre, mert leszámítva az első 2014-es kiadást -amely picit rövidebb és másabb formátumú volt, mint a későbbiek-  beszereztem mindegyiket, így pedig sokkal áttekinthetőbb, lekövethetőbb volt számomra a fejlődés íve és az egyes eltérések nyomon követése a kötetek között. Mindegyik kötetről elmondható, hogy nagyon informatív és sok tudnivalót kapunk kézhez nemcsak a pincészetekről hanem az éttermekről, látnivalókról, a borvidék nevezetességeiről és kirándulási lehetőségekről is. Mellesleg a települések története röviden és tömören is szerepel benne! Ezek mellett pedig vannak elgondolkodtató írások, több interjú neves szakmabeliekkel.

Ha kicsit külön-külön nagyító alá tesszük akkor itt is látszik az, hogy mennyire egymásra épül a birtokomban lévő 3 mű. A '16-os kiadásban a tokaji borok fő típusait veszi szépen sorra a szerző. Azért akad pár elgondolkodtató kérdés, meglátás, mint például: Mi lehet a száraz tokajinál a kitörési pont a világpiacra: furmint vagy házasítva hárslevelűvel lenne a jobb opció? és mivel még a borászok között sincs egységes meglátás ez ügyben, ez megint csak nehezíti a tokaji száraz borok világpiaci értékesítési törekvéseit. Örömteli viszont az a tudat, hogy egyre több hegyaljai borász kezd el pezsgőt készíteni, így bár ezidáig kevéshez volt szerencsém, idővel akár egy egészen izgalmas kóstolótéma is kerekedhet az itteni buborékos nedűkből. No és a dűlős borok, azokról személy szerint, ha akad infóm az adott területről akkor mindig szívesen mesélek az arra fogékony személyeknek és kimondom azt a igaz tartalmú varázsszót, hogy: "Kis tétel" . Ezen Mentorom mindig jót derül, de lássuk be van igazság tartalma, hiszen minden dűlős bor egy-egy külön történet és jóval sokkal kisebb palackszámmal készülnek, mint "sztenderd" társaik és igazán egyedi kincseket rejtenek eme palackok! A legnagyobb szívfájdalmam ezzel a témával kapcsolatban az, hogy Alkonyi László által írt és 2004-ben megjelent Tokaj- Dűlőmitológia óta nincs egyetlen olyan mű sem, akár online vagy nyomtatott formában, amely foglalkozna ezzel és még, ha nem is mind a 418-at veszi sorra - bár az lenne az igazi - , de legalább a feléről egy mindent átfogó informatív [de nem száraz!!] kiadvány lenne. Tudom-tudom ez nem kis meló lenne, de véleményem szerint jót tenne a tokaji bor kommunikációjának, ha kicsit erőteljesebben kommunikálva, promotálva lennének e különleges területek.

A vicces az, hogy mikor a beszámoló írásával végeztem akkor értesültem róla, hogy Sógorék mind a 27 borvidékükről konkrétan 4300 dűlőről készítettek egy online boratlaszt, ahol minden egyes háttérinformáció jelen van és "csak" 3  év kellett hozzá! Felmerült bennem a kérdés, hogy nálunk vajon mennyi idő alatt és milyen minőségben készülne el egy ehhez hasonló honlap. Meg persze az se mindegy, ha mondjuk az Agrárminisztérium írna ki egy pályázatot és támogatás adna erre, hogy vajon mekkora összeget kellene belefeccölni annak tudatában, hogy idehaza sikk, ha lába kél az állam adta pénzeknek. De, térjünk is inkább vissza a Tokaj Guide-ra, mert csak felbosszantom magam.

A dűlős borok után következett az aszú és a késői szüret, melyeknek a múltját, a jelenét és jövőjét taglalta a szerző. A '19-es kötetben folytatja az eddigi gondolatmenetet 3 részre szedve: Tokaj Dry, Tokaj Sweet és a Tokaji Aszú.

No és elértünk a legfrissebb 2021-es kiadványhoz, ez az, ami véleményem szerint megkoronázza az eddigieket. Mondom ezt azért, mert most konkrét borokon/borsorokon keresztül folytatja a korábban megkezdett gondolatmenetet a szerző. Például, ha egyet kéne kiemelnem az a könyvben is szereplő, de a szerző blogján, még 2020 márciusának elején is közölt Bott Csontos vertikális kóstolóbeszámoló hatására [ meg persze a Borrajongós kollegák rendszeres pozitív kóstolóbeszámolói is közrejátszottak] mentem oda az első lock down előtt Borászok borásza sétálókóstolón Bodó Judit asztalához, hogy végre sor kerüljön az általa készített borok kóstolására. Ennek köszönhetően pedig egy újabb remek kóstolóélményben lehetett részem. Újdonság még és örömteli a mostani kötetnél, az hogy a régi aszúévjáratok egy csillagokkal jelölt rendszerben össze vannak gyűjtve, ez pedig szerintem azért is hasznos, mert bőven akad a jelenlegi borpiacon még '93 előttről aszú és ezáltal egyszerűbb a tájékozódás. Meg, ami nekem például eddig fel se tűnt az észak kontra dél Tokaj borászatainak száma, ahol abszolút a dél uralkodik. Végül az az elképesztő információ, hogy réges-rég mennyivel, több termelő volt csak Tokaj városában [anno annyi volt a bortermelő, mint jelenleg az egész borvidéken] és ezt levetítjük az egész borvidékre akkor sokkoló, hogy mennyire leredukálódott a pincészetek száma. Persze sok minden közrejátszott ebben, de amúgy mennyivel másabb arcát is láthatnánk a jelenleg ismert világunknak, ha a másképp alakul a történelem kereke. Ez viszont örök talány marad számunkra, de ennek ellenére mégis ott marad a költői kérdés:  "-Mi lett volna ha...?" 

Összefoglalva az eddigieket ez a könyv a véleményem szerint egy hiánypótló alkotás, amelynek ott a helye minden Tokaj fan és borkedvelő könyvespolcán. Remélem idővel még több tokaji borászatról lesz lehetősége mesélni a szerzőnek és az északi területeken is gomba módra nyílnak az új izgalmakat ígérő kis pincészetek. Ezáltal pedig e mű folytatása már el se férne 1 kötetben.. .:D

Meg abban is bízom, hogy egyszer a jövőben egy elszánt szakember gondol egyet és más borvidékről/borvidékekről [pl.: A balatoni régió vagy Villány-Szekszárd-Tolna] is készül egy ilyen átfogó kalauz. 

 A hosszúra nyúlt bevezetőm után pedig gondolataimat a kép alatt egy kis szakmai felvezetővel folytatom, végül rátérek a poszt sztárjaira!

 200906838_766968857317568_2563377917099557810_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egy sör nem sör - Krois Brewery Aviso

2021. október 15. 20:41 - Winesoul

Nem sokkal a Sziegl Olaszrizling kóstolása után Bohemian-nel úgy döntöttünk, hogy egy komolyabb bringatúrába vágunk bele kihasználva a jó időt és a hazalátogatása alkalmát. Így, egy kis szervezés után és "Irány Sopron!" - felkiáltással vonatra pattantunk. Átvettük a bérelt bringáinkat a hűség városában és onnan eltekertünk Fertőrákoson keresztül egészen Rusztig.

Csodás út volt, a hazai oldalon egy erdőn keresztül jutottunk el a főzdének és több kiváló borászatnak otthont adó Fertőrákosra. Onnan pedig, már csak pár perc volt a kis határ. Ez egyúttal egészen érdekes váltásnak is bizonyult az utunk során, mivel sógoréknál egészen hosszú távon szőlőtőkék sokasága mellett tekertünk el és a lenyűgöző panorámában gyönyörködhettünk.

Végül, mikor megérkeztünk Rusztra kicsit megpihentünk a tóparton lévő Katamarán étteremben. Hidratálásképp sörrel kezdtünk, választásom az Ottakringer Zwickl Rot-ra esett, mert már idejét se tudtam mikor ittam ilyen stílusú sört és ideje volt az újra felfedezésének. Megjegyzem remek választásnak bizonyult! Bohemian pedig egy lazább sört választott, de sajna már nem emlékszem, hogy a poharában tényleg Murauer sör volt vagy valami más. Ezután a visszaútra egy isteni espresso-ból merítettem erőt, amelyet az amúgy idehaza is ismerősnek csengő Julius Meinl kávéból készítettek. 

A tovább mögött rátérek a főzdével való eddigi benyomásaimra, majd a nem várt kalandokkal teli hazaútra végül sort kerítek a címszereplőre is, amit az utazásunk óta eltelt picivel több, mint 1 év alatt még kétszer volt alkalmam kóstolni!

118411650_319754182683573_4996619730085103018_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egyperces impressziók - Stubenvoll SPRN Vörös & Landhaus Paul Premium Cuvée 2018

2021. szeptember 15. 11:21 - Winesoul

Két, számunkra igencsak kedves borvidékről választottunk egy-egy mindennapokra szánt bort, amelyek jól tükrözik mennyire sokszínű és mennyi újdonságot rejtenek e vidékek, még az ilyen nagyobb kóstolótapasztalattal rendelkező borisszáknak is, mint amilyenek Mi vagyunk.

A Stubbenvoll pincészetről egy korábbi beszámolóm bevezetőjében már elmeséltem a tudnivalókat, így nem ismételném önmagamat. A mellette kóstolt burgenlandi vöröset, még Bohemian-től kaptam az egyik hazalátogatása során. Végül, egy késő tavaszi-kora nyári este Freja-nál való baráti grillezős-borozós alkalom során eljött az ideje, hogy "megmérkőzzön" egymással a két bor.

Lehet meglepő módon, de nem is szaporítom tovább a szót és a kép alatt, pedig fény derül, hogy milyen bort alkottak az Orosz fivérek, meg milyet a sógorok!

201023458_321996066140993_6031290153426478391_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egy sör nem sör - Szent András Sörfőzde Nyúlon innen - Nyúlon túl 2020 & 2019

2021. szeptember 13. 06:34 - Winesoul

A rovat egy korábbi részében már említettem, hogy a Szent András Sörfőzde az évente megújuló karácsonyi ünnepi söre mellett, 2017 óta már húsvétra is piacra dob egy kis szériás sörpárost. A legelső páros, volt a legextrémebb: Red IPA volt mindkettő, de az egyikhez babért,kubebaborsot, szelim borsot adtak, a másikat pedig jázminvirággal bolondították meg. A '18-as évtől pedig a Nyúlon innen mindig egy alap sör, amit nem cifráznak, viszont a Nyúlon túl továbbra is izgalmakat és kalandokat rejt az arra vágyóknak. Három évig a Nyúlon innen egy Red Ale volt, az idei kiadás pedig egy New England IPA. A Nyúlon túl palackjainak tartalmát az évek során az alábbi csemegékkel bolondították meg: '18-ban tonkababbal; '19-ben füstölt chilivel; '20-ban rozmaringgal és borókabogyóval és végül '21-ben sárgabarackkal és bazsalikommal. A sörökbe rakott extra csavarként funkcionáló fűszereket pedig, nem más szolgáltatta, mint a Fűszerész, akiknek a munkásságát már jó pár éve nyomon követem.

Ha megengeditek kedves Olvasóim, még mielőtt rátérnék a poszt sztárjaira, mesélnénk még egy kicsit a Fűszerészhez való kellemes emlékekről. Anno pár éve itt a vadnyugat Mekkájában volt több spéci delikát bolt is, ahol szert lehetett tenni e fűszerekre, de sajna sorra bezártak ezek a helyek. Ezzel pedig el is vágták az utánpótlást ezen különleges termékek felé. Akkoriban pedig még nem volt annyira felkapott az online rendelés. Szó mi szó, kicsit el keseredtem, majd egy szerencsés véletlen folytán a fővárosban akadt dolgom és kapva kaptam az alkalmon, így ellátogattam a Fűszerész mintaboltjába. A boltba érkezvén rácsodálkoztam mennyi olyan különleges fűszer létezik amelyről még sose hallottam, szinte új kapuk nyíltak meg előttem. Bevallom elég erős önuralom kellett, hogy ne vásároljam fel az egész boltot, de végül csak sikerült önkontrollt tartanom. Nem mellékesen adalékanyagmentes fűszerekkel dolgoznak, ami napjainkban lássuk be eléggé ritkaságszámba megy. Ha netán kedvet kaptatok vagy csak körbenéznétek, milyen csemegékre lelhettek a Fűszerésznél, akkor katt ide!   

A kép alatt pedig először a Bohemian visszautazása előtt kóstolt '21-es párosról való tapasztalatinkat osztom meg, majd visszatekintek a '20-as párosra, amelyet Sunshine-nal volt szerencsém kóstolni a tavalyi év során. 

183040417_150137487126062_943961348829359363_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása