Bohemian Wine Souls

Utolsó kommentek:

Winesoul 2022.08.09. 19:39:42

@Kusuma: Hoppá köszi az észrevételt, ezt nem is tudom, hogy sikerült összehoznom. :D Hamarosan javítom is a posztot

Bejegyzés: Kitekintő - II. Natúr Sümeg

Kusuma 2022.08.09. 13:49:40

Köszi a beszámolót. Eglyék összes piacon elérhető borát kóstoltuk a múlt héten a helyszínen, és egyet tudok érteni: mindegyik tiszta, jó egyensúlyú, zamatos bor. Nekünk a Moon Angel rozé és a Vároldal pezsgő jött be leginkább. A Tethys olasz és a Virtus furmint kicsit fás volt, a két vörös ( a küvé és a kékfrankos) pedig egyszerűbb, de jó ivású, gyümölcsös tétel. A pét-natokkal sem volt gond, de nem vagyok a műfaj rajongója.

Kis kiegészítés: emlékeim és a honlap szerint a Moon Angel rozé nem pét-nat, hanem csendes bor. A pét-natjuk merlot-ból és furmintból készül, a pincénél kétféle kivitelben kóstoltuk: degorzsálva és üledékkel is hozzáférhető.

Bejegyzés: Kitekintő - II. Natúr Sümeg

Winesoul 2021.04.16. 21:34:02

@pif: No köszi az infókat. Mivel annyira nem vagyok még top a sörökben, mindig öröm ha kicsit mélyíthetem a tudást. Mondjuk megboldogult tini- fiatal suhanc koromban belga sörökön szocializálódtam, majd jött a hazai craft, de a szakmai háttéranyagban nem mélyedtem el annyira. Sztem nekem még a barley wine-hoz nem volt szerencsém. Bak sörökből, mit ajánlasz ami komoly élményt ad?

Bejegyzés: Egy sör nem sör - Meddig érlelhető egy craft sör?

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2021.04.13. 22:54:45

A sörben általában a komlókeserűség intenzitása csökken le. Ez egy stoutnál, ahol a pörkölt maláta is masszívan keserű csak finomítja a sör ízeit, egy belga sörnél, ahol nem a komlón van a hangsúly, hanem az élesztőn szintén jó irány, csakúgy, mint egy Barley Wine-nál vagy egy baknál, ahol a malátaédes a fontos.

Bejegyzés: Egy sör nem sör - Meddig érlelhető egy craft sör?
süti beállítások módosítása