Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Chateau D'Esclans Rock Angel 2016 avagy Túl a tutti-fruttin I

2019. október 22. 18:00 - Winesoul

A címben írt Túl a tutti-fruttin megjegyzés egyfajta rovat a rovatban-t jelöl, ahol egyedi, nem egykaptafa rosékat mutatunk be. Olyanokat amelyeknek egyéniségük, stílusuk van, esetleg tükrözik a termőterületet.

Ezen beszámolók minden alaprovatunkba besorolhatóak lesznek. A volt1x1-be, mert kifutó/kis tétel, ha elérhetőek a nagyközönség számára akkor az egypercesek közé sorolhatóak. De ha egy csokorra valónyit szedünk össze akkor meg a kitekintőbe fog bekerülni.

A mostani tételnél van egy plussz csavar is, mégpedig az évjárata ami 2016. Sokan mondogatják, hogy a rosé egynyári ital. Az esetek 90%%-ban még igazuk is lenne, mert a reduktív rosékban bőven nincs ekkora élettartam, de ha kap egy kis hordós érlelést a bor akkor akár egy másik dimenzióba is kerülhetünk. Nem utolsó sorban szeretünk kísérletezni.

73283567_2431494183800668_8728800483931586560_n.jpg

Megjelenés: Halvány lazacos szín, szalmasárga reflex-el.

Illat: Elsőre, mint már írtuk, csalókás tétel. Barackos, meszes ásványos illat, majd egy kis szellőzés után kis púder és hecsedli. Utána sem egy kitörő gyümölcsbomba (hazai rosékhoz viszonyítva), hanem elegánsan visszafogott.

Íz: Illatot követi, még mindig élénk savakkal, krémesebb teltebb textúra egy átlagos roséhoz képest. Komplex,de épp csúcsán sikerült elcsípni. A korty végén kellemes tapadás és kis alkoholmelegség, de ez utóbbi sem zavaró. Nagyon hosszú lecsengés.

Konklúzió: Vakon kóstolva,elsőre olyan illatok tűnnek fel, mint egy tartalmas olaszrizlingben, így megmerjük kockáztatni azt a kijelentést, hogy akár egy komolyabb fehérboros élmény is lehetne. 

Reméljük, hogy felkeltettük az érdeklődést a különleges, érlelt rosék felé és Ti is kipróbáltok egy-két szokatlan tételt ezután. Kísérletezzetek bátran, mert valóban van élet a tutti-fruttin túl is és talán Nektek is olyan izgalmas élményt nyújt majd, mint nekünk ez a szépség ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr8915216536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása