Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Demeter Zoltán Szerelmi Hárslevelű 2015 & 2016

2023. szeptember 15. 21:02 - Winesoul

Eredetileg a most prezentált borokat már 3 éve terveztem betenni egy tervezett kóstolósorra, ahol a főszerepben az általam nagyra tartott Demeter Zoltán és az általa készített borok lettek volna, de hááát tudjuk mi történt akkoriban, így nem is ragozom tovább.

Most viszont arra a döntésre jutottam, hogy eljött az ideje kicsit redukálni a felgyülemlett készletemet, emellett pedig fényt deríteni a bennem felmerülő kérdésekre. Ezek pedig, hogy vajon milyen élményt tud nyújtani ennyi év távlatából a legutolsó palack '16-os Szerelmi Hársom - ami sok évvel ezelőtt mind engem, mind Bohemian-t elvarázsolt - illetve a '15-ös év szülötte vajon kibírta-e az idő viszontagságait?

Erre a kalandos felfedezőútra társamul most a boros világba nem is oly rég belecsöppenő ifjú Padavan tartott Velem, aki a kóstolás közbeni észrevételeivel mindig meg tud lepni.

A kép alatt pedig már a borokról mesélek!

3dc5f25b-3ab4-460d-8cd1-f3bb15d5e45d.jpeg

Szerelmi Hárslevelű 2016

 A bor: Halvány szalmasárga, némi aranysárgás árnyalatú reflexel. Akad benne alma, körte, vanília és szép virágosság. Egyszerre kerek és telt. Krémes érzet, a közepesen hosszú a lecsengésben sósság érződik, ami mellett picit édeskés utózöngéje is van a bornak (Maradékcuki: 9gr/l Alk: 13%). Másnap is tökéletesen tartja magát.  Van tartalom, test, hossz és mindeközben megmarad jóivásúnak.

Szerelmi Hárslevelű 2015

A bor: Mély aranysárga árnyalatok, édes süteményes illat. Ennél már észlelhető, hogy jóval érettebb borral van dolgunk. Szépen nyílik, mézes jegyek illatban és a kortyban, de az alkoholérzet itt jobban teret nyer magának (alk.: 14,5% ; maradékcuki: 6gr/l). Másnapra már oxidáltabb, de a mézes jegyek még megmaradtak. 

 

Végszóként és egyben konklúzióként csak annyit mondhatok, hogy még pont időben sikerült elcsípnem mindkét palackot. Örülök, hogy meg tudták még mutatni az erényeiket! S ha kicsit olvasnátok a dűlő történetéről is, akkor jó szívvel ajánlom a WineArtCulture ezzel kapcsolatos írását.

Cheers!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr7518068960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása