Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Chateau D'Esclans Whispering Angel 2017 Magnum & The Palm 2020 avagy Túl a tutti- fruttin XI

2023. október 06. 18:02 - Winesoul

Sok idő után rosé alrovatunkban újfent Provence felé vesszük az irányt és ismételten a Chateau D'Esclans háza tájára tévedtünk.

Történt ugyanis, hogy Sunshine-t egy korábbi születésnapja alkalmából megleptük a posztban szereplő magnum palackos tétellel, ami jó gondosan el is rakott akkoriban egy jeles alkalomra, amely végül most jött el.

Arra jutottam, mivel kissé szkeptikusok voltunk mi is fogad majd minket a palack bontása után, bedobom a közösbe azt a bort, amit úgyis Vele szerettem volna megpattintani. S így került a képbe a pince 7 tagot számláló termékpiramisának második tagja, a The Palm ( szerz. megj.: A folytatása már The Beach néven fut, de itthon sajnos per pillanat nem elérhető)

A kép alatt pedig már Freja, Sunshine és szerény személyem együttes meglátása következik!

c010042f-cf85-4f64-8ea3-e28c5e86ae87.jpeg

The Palm 2020

Háttérinfó: Grenache, syrah és cinsault alkotja, amit Coteaux d’Aix-en-Provence területről lett válogatva . 12,5%

Megjelenés: Halvány barackszín, olajos textúra.

Illat: Vegetális illat, vizes kő emellett a mandarin, a narancs és a pomelo is megjelenik benne.

Íz: A gyümölcsösség, ami anno megfogott benne mára tovaszállt, de alapvetően teljesen egyben volt a bor. Viszont emiatt teljesen más dimenziókba kalauzol el, például a keserű mandulás vonal számomra új volt. A lecsengés meglepően sós, viszont volt benne egy markáns kesernye is, de még nem vált zavaróvá.

Whispering Angel 2017 Magnum

Háttérinfó: Grenache, cinsault, rolle (vermentino), syrah és tibouren házasítása. Az alapanyagot helyből rozéhoz szüretelték, alacsony hőmérsékleten préselték és erjesztették, majd rövid ideig finomseprőn, acéltartályban érlelték. Alk.13% 

Megjelenés: Érett lazac, narancs árnyalat.

Illat: Likőrösség, dió, almás jegyek, úgy mint almás pite.

Íz: Kóstolva is megjelenik a dió, ennél a bornál is akad sósság igaz, enyhébb, mint a kis tesóban, viszont meglepően egészen hosszú a lecsengés, amire mindhárman felkaptuk a fejünket.

Konklúzió. Réges-rég az alrovat második részében, amikor pont a '17-es Whispering normál palackos verziójának kóstolóélményéről számoltam be Nektek kedves Olvasóink, akkoriban fel is tettem egy költői kérdést:

"Felvetődik a kérdés, hogyha türelmesek vagyunk és érleljük még kicsit palackban akkor mit adott volna?"

Erre most úgy érzem félig- meddig választ is kaptunk, de azért vegyük figyelembe a magnum hatást is! Viszont újabb kérdés támadt fel bennem, ha ezek még ennyi idősen ilyen jó élményt tudtak adni, akkor vajon mit tud a 3 nagy tesó, - ami a Rock Angel fölött helyezkedik el - a Château d’Esclans, a Les Clans és a csúcskategóriás fine wine rozé a Garrus? Erre nem ígérem meg, hogy fényt derítünk, de ha mégis sor kerülne rá akkor eskü beszámolunk róla!

Végszóként pedig kedves Sunshine köszönöm Neked, hogy részt vehettem eme jeles alkalmon és szóljon a Te tiszteletedre Michael Franti & Spearhead - The Sound Of Sunshine című dala 

Cheers!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr1418138006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása