Bohemian Wine Souls

Egyperces impressziók - Tokaj Montium Birtok Furmint 2017

2019. szeptember 25. 16:21 - The Bohemian

Feleim!

Egy korábbi irományunkat osztanánk meg veletek.

Megszomjaztunk, nincs mit szépíteni. Beköszöntött a jó idő, tavasz tündér végre legyőzte télanyót, itt a tavasz, dagad a f..lábam és nem utolsó sorban február lévén /kár, hogy már március van/ úgy döntöttünk furminttal folytatjuk a tudáshorizont bővítését. Nem is akármilyennel, választásunk a Tokaj Montium Birtok Furmintjára esett.

Fogadjátok hát szeretettel és tárt karokkal, lábakkal a kiszámolót akarom mondani beszámolót:

Tokaj Montium Birtok Furmint 2017

52974567_2228152454066196_3493378424058150912_n.jpg

Kézi szüretelésből, limitált palackszámmal (505), reduktív technoval

Megjelenés: tiszta, szalmasárga szín, bodzás reflex-el

Illat: Na az nagyon változó. Első slukkra fehér virágos , őszibarackos és zöldalmás aromák jelentek meg. Ahogy melegedett és nyílt, előkerültek a sós jegyek, majd újra virágba borult az ásványok mellett. Izgalmas. Egy sinus-cosinus függvényben tudnám igazán ábrázolni, de nem akarlak untatni titeket...

Íz: Első körben gyümölcsös főként őszibarackos jegyek. Az illata nagyon szép harmóniát alkot az ízével. (Ez volt az első mondat amit még a sommelier tanfolyamon tanítottak, sose gondoltam, hogy egyszer eltudom lőni valahol, yeahhh :D ) A gyümis kedvességet élénkebb savak kísérik. A sós jelleg pedig elegáns ívben halad végig a boron. Még ahogy melegedett sem lógott ki vagy vált bántóvá. A korty végén enyhe kesernye. Lecsengésében pedig hosszú..hosszú, legalább olyan hosszú mint a ..hajam. 

Összegezve: Egy nagyon kellemes meglepetés egy igencsak kis palackszámmal és apró területtel rendelkező pincészettől. Köszönjük az élményt !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr3015018698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása