A rovat következő részében egy még a nyáron kóstolt palackérett tételről számolunk be nektek. Mindhárman kóstolva egyetértettünk abban, hogy éppen a csúcsán sikerült elcsípnünk e nedűt.
Az Erdőbényén található 2011-ben alapított borászatról röviden pár szót azért ejtenék, mielőtt megosztjuk a tapasztalatainkat.
Dávid Rémusz pár éves külhoni munka után tért vissza Tokajba, Ő egyike a Tokaj Y borászainak. Két dűlőben vannak területeik a Szentmihályi-ban és a Rány-ban. A közel 15 ha összterületüknek felén furmint van telepítve, ezen kívül még megtalálható fajtaválasztékukban hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő és egy kis zéta is. Már a kezdetekről organikusan művelik a szőlőt és kézi szüret van.
A bor Rémusz nevelőapjáról lett elnevezve. Az alapanyagot a számomra már több szép borélményt adó Rány- dűlő adta. Acéltartályban erjedt és a 2/3-a ott is érlelődött, a többi első és másodtöltésű fahordóban 4 hónapig. A maradékcukor 9 gr/l.
Megjelenés: Érett arany szín, sárga reflex.
Illat: Hűvös karakterű, halványan felsejlik benne enyhe hársfavirágos jegye a barack mellett. Illetve ahogy melegszik jönnek elő a pörkölt magvas jegyek.
Íz: Őszibarackos, zöldalmás jegyek. Szép kerek széles korty, nem lóg ki a cukor, kis tüzesség, enyhe kesernye, majd kis édes érzettel és közepesen hosszú lecsengéssel búcsúzik .
A technológia háttérinfókat a pincészettől kaptam, amit ezúton is köszönök.