Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Budaházy-Fekete Kúria Christmann Hárslevelű 2015

2019. október 13. 09:00 - Winesoul

A rovat következő részében egy még a nyáron kóstolt palackérett tételről számolunk be nektek. Mindhárman kóstolva  egyetértettünk abban, hogy éppen a csúcsán sikerült elcsípnünk e nedűt.  

Az Erdőbényén található 2011-ben alapított borászatról röviden pár szót azért ejtenék, mielőtt megosztjuk a tapasztalatainkat.

Dávid Rémusz  pár éves külhoni munka után tért vissza Tokajba, Ő  egyike a Tokaj Y  borászainak. Két dűlőben vannak területeik a Szentmihályi-ban és  a Rány-ban. A közel 15 ha összterületüknek felén furmint van telepítve, ezen kívül még megtalálható fajtaválasztékukban hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő és egy kis zéta is. Már a kezdetekről organikusan művelik a szőlőt és kézi szüret van. 

64735040_2384790045095089_7260897811686752256_n.jpg

A bor Rémusz nevelőapjáról lett elnevezve. Az alapanyagot a számomra már több szép borélményt adó Rány- dűlő adta. Acéltartályban erjedt és a 2/3-a ott is érlelődött, a többi első és másodtöltésű fahordóban 4 hónapig. A maradékcukor 9 gr/l.

Megjelenés: Érett arany szín, sárga reflex.

Illat: Hűvös karakterű, halványan felsejlik benne enyhe hársfavirágos jegye a barack mellett. Illetve ahogy melegszik jönnek elő a pörkölt magvas jegyek.

Íz: Őszibarackos, zöldalmás jegyek. Szép kerek széles korty, nem lóg ki  a cukor, kis tüzesség, enyhe kesernye, majd kis édes érzettel és közepesen hosszú lecsengéssel búcsúzik .

 

 A technológia háttérinfókat a pincészettől kaptam, amit ezúton is köszönök.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr6515109810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása