Bohemian Wine Souls

Egyperces impressziók - Eszterbauer Komám 2017

2019. december 28. 16:00 - The Bohemian

Vigyázat családi szirupos szentimentalizmus következik! A tartalom olykor felkavaró lehet!

Éppen vad keletről döcögtem vissza a szocializmus büszke ékköveként megmaradt bőrüléses vonaton. Nyugat Mekkája felé haladtam és miután bőven volt időm, elmerengtem. Sohasem könnyű az elválás, de most egy új életszakasz előtt állva, valahogy különösen nehézre sikeredett. Egy nagy sóhajjal és Bobby Womack Fly me to the moon című nótájával kezdtem nosztalgiázni.

Egy hónappal ezelőtt, hosszú idő óta először, sikerült összehozni egy családi kirándulást. Miután három főt számlál a család, elég meghittre sikeredett. Bár erős a kötelék, a távolság nagy úr és a fizikai távolság bizony a lélekben is meg tud jelenni idővel. Idő és türelem. Ha van elég belőlük, akkor mint a tűz melege a dob bőrét, a lelket is képes fellazítani. Az se rossz ha van egy finom bor is, ami hűséges fegyverhordozóként segíthet a kivitelezésben.

Az én segítőm Eszterbauer János Komám nevezetű vörös házasítása volt. Tetszik az alapelv: "Őseink szelleme a palackokban". A mai multikulti világban azt hiszem igen fontos lenne tudni, honnan jöttünk. Ismerni gyökereinket, hagyományainkat, hiszen ez segítséget adhat abban is hogy tudjuk, hova tartunk. A család, mint elsődleges közeg adja ráadásul azt a mintát ami aztán (jó vagy rossz értelemben) behatárolja egész életünket. Hát nem lenne jó tisztában lenni mik is azok? Persze sokszor a család nem csak vér szerinti köteléket jelent. Nem véletlenül tartja a mondás is, hogy a Jóisten a barátokkal kér elnézést a családért. Mert olykor egy szabad, kölcsönös megegyezésen alapuló kapcsolat=barátság sokkal nagyobb szeretetet takar, mint az a függés, hogy de mégiscsak rokon..

Eszterbauer Komámja is ezért illik bele tökéletesen a pincészet által fenntartott ősi hagyományőrző képbe, mert bizony ma is sokszor egy jó barát, egy "heccmajszter" viccelődése és szeretete tud átsegíteni minket egy nehéz időszakon. Visszatérve a családi kirándulás estéjére, miután az én heccmajszterem akkor nem volt jelen, hogy oldja picit a kezdeti távolságot, a Szekszárdi Komám sietett segítségemre. Tökéletes szolgálatot tett!

 72266546_408184760064509_4455216124996354048_n.jpg

A kezdeti zárkózottság, szépen lassan változott mind a borban mind bennünk. Ahogy változott a hangulat úgy változott a bor.. Vagy fordítva? Már nem is számít, a lényeg hogy a végére újra ott voltunk együtt, egymásnak, álarcok nélkül, tiszta önvalónk.

És íme a bor: cabernet sauvignon, cabernet franc, kékfrankos, merlot házasítás

Megjelenés: Mély, rubin vörös szín.

Illat: Zöldpaprikás, fűszeres nyitás, majd szellőzve a merlot gyümölcsössége és a cabernet franc kávés csokis illatjegyei tűnnek elő.

Íz: Elsőre cabernet franc domináns jelleg, kávés, kakaós majd telt, érett fekete bogyós gyümisség. Tapadós tannin, de nem zavaró. A magasabb alkohol érezhető, nem bántóan, de azért megül az emberben. Hosszú lecsengés, testes bor, de nem vastag a korty.

Ár: 1650 Ft és kizárólag a Lidl polcain elérhető

Konkluzió: Ár/érték szempontjából kiváló bisztró vörös. Ha nincs ideje az embernek szaküzletekbe rohangálni, akkor a nagy bevásárlással egybe tudja kötni( Már amennyiben valamelyik Lidl-ben shoppingol) a borvásárlást is. Esti merengéshez, baráti beszélgetések kísérőjeként ajánljuk.

Zene: Bobby Womack -  Fly Me to the Moon 

 

78791449_552633058905605_5666424166920749056_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr7415362910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása