Bohemian Wine Souls

Egyperces impressziók - Úgy szép az élet, ha zajlik II

2020. december 24. 16:18 - The Bohemian

Feleim,

Ha még nem ocsúdtatok volna fel a legutóbbi történetemből, vagy kínzó viszketésként feszít titeket a nyitva hagyott kérdés: Miért is nincs most hűtőm? , örömmel jelzem nektek, hogy a kalandok folytatódnak és egy újabb finomságot bemutatva mesélek nektek életem epizódjaiból.

127229209_308543850241640_2733488754406161349_n.jpg

Második felvonás

Nos legutóbb ott hagytam abba vagy ott maradt félbe a gondolatmenet, hogy mennyire mozgalmas is tud lenni ez az életnek nevezett játék. Valóban az élet úgy szép ha zajlik és higgyétek el, ezt nem csak a százezredik ön-ki-megsegítő, spirituális utazást nyújtó könyvek és szerek (hogy mi?!:D) után mondom nektek ilyen határozottan, hanem saját tapasztalásokból merítve. Még pedig szélsőséges tapasztalásokból (hiszen csak így derül ki hol is van az aranyközép, ha mindkét véglet megvolt nem?..na nem mintha ezek tudatos választások lettek volna eddig..) ez évben bővelkedtem én is rendesen. Persze a legtöbb ilyen, anélkül jött, hogy hívtam volna :D

Hát ilyen az amikor nem tudsz akarattal beleavatkozni a nagy gépezetbe. De hogy a témánál maradjak, az egyik ilyen szélsőséges tapasztalásom, amiből kiindulva bizton állítom, hogy úgy szép az élet ha zajlik, az pont ennek a riverse volt. Ugyanis a karantén krónikák ideje azért megmutatta, hogy sógorék tiroli területe milyen burok szerű életet tud adott esetben jelenteni. Ez mondjuk bennem már korábban is felmerült, hogy egy majdhogynem zsákutca jellegű régióban mennyire kevés inger tud lenni.

Tény és való, hogy mindez tökéletes a természet csodájának megélésére, továbbá arra, hogy a kifele helyett inkább befelé menjünk önmagunkba.  Nekem csodát adott ez az önmagamhoz való visszatérés időszaka. Ugyanakkor a hazalátogatások nyüzsgése után mindig megjelent bennem az is, hogy nem véletlenül két pólusú a világ. Értem ezalatt azt, hogy nem véletlenül teremtett oldalbordából a Jóisten és lettünk többen a Föld nevű kiképzőtáborban. A teljességet önmagad megismerésével és megértésével tudod elérni. Viszont, ahhoz hogy megismerd önmagad, sok esetben más emberen keresztül vezet az út. Itt is az aranyközép megtalálása a cél. Ha aszkétaként éled le az életed, nem sok esélyed lesz megismerni önmagadat szülőként és visszatérni a gyermeki rácsodálkozáshoz a gyermeked által. De az ellentétére is igaz, ha mindig csak a társasági élet mozgat , ha minden pillanatban kifelé figyelsz, mellőzve az önmagaddal töltött minőségi időt, esélyed sem lesz arra, hogy elcsendesedj, és befelé fordulj, hogy felismerj és megérts dolgokat önmagadból, azaz a világból.

Amikor a későbbiekben bemutatott bort kóstoltam, a mérleg nyelve épp a nyüzsgő oldal felé billent el elég rendesen. Egy átgombázott éjszakánál is gyorsabban kerekedtek olyan döntési helyzetek és lehetetlennek tűnő szituációk, hogy csak pislogtam. Az agy természetesen rögtön nyomja a megszokott reakcióit: pánik, káosz, pánik, káosz. .ott termékenyítse meg a Jóisten az egészet..
Mind ismerjük :D

Itt futott át rajtam úgy Isten igazán először az a kérdés vagy (belső meg)érzés, hogy vajon hogyan lesz a kérdőjelből pont a mondat végén. Mi az amitől, nem kérdésként teszem fel: úgy szép az élet, ha zajlik? Hanem kijelentem egyszerűen: úgy szép az élet ha zajlik! A válasz egy meleg, bizsergető érzéssel kúszott fel a nyakamon és békés mosolyként ült ki az arcomra: a kulcs az elfogadás.

Lehet, hogy nektek ez már világos, vagy éppen százszorosan elcsépelt, de én most kezdtem el igazán felfogni és megtapasztalni a jelentőségét.  Amíg az ember ellenáll egy szembejövő helyzetnek ( legyen az egy új felállás vagy éppen a réginek a szétesése), és nem fogadja el azt úgy ahogy van, addig pont, hogy ezzel köti magát hozzá, a félelemhez.

Alaptézis 2: Ahhoz hogy egy magasabb szintre kerüljünk (bármilyen értelemben) a réginek szét kell esnie, és ezt célszerű elfogadni.

Mire ezekre a konklúziókra jutottam, már nem csak a felismerés kellemes érzése melengetett, hanem az új játszótársam is, akit a következőkben szeretnék nektek bemutatni:

Weingut R&A Pfaffl – Edmund&Toni Gemischter Satz 2019

Megjelenés: szalmasárga mag, zöldes reflex-el

Illat: enyhe füves zöldesség és almás, citrusos jegyek törtek ki elsőre, majd ahogy melegedett jött egy kis érett körtés vonal is

Íz: izgalmas, penge korty, zamatos az egész, valóban harapni lehet benn a gyümölcsöt, a savak élénkek és az alkohol (bár csak 12%-os) érezhető, de mindez egyáltalán nem bántó. Ahogy az a kedves maradék cukros édes-kesernyés lecsengés sem, ami inkább komolyságot ad a könnyed üdeségének. Van súlya (mint a helyzetnek is, amikor kóstoltam :D) tartalmas és krémes, ez már egy másik szint a legutóbbi bemutatóhoz képest, de itt is még inkább a lédús gyümölcsösség ami dominál a borban.

Konklúzió: Összetett, de nem balladai homályba vesző bonyodalmakkal tarkított bor. Ideális az élet értelméről való filozofálgatásokhoz és mellette könnyed laza kikapcsolódáshoz is..mondhatni arany középút a szürke hétköznapokban.

Nos és ha volt kitartásod és idáig eljutottál a történetben kedves Olvasó, akkor megosztom veled, hogy miért is nincs hűtőm. Szorosan kapcsolódik a fentiekben taglalt eseménydús hetekhez, amikor is el kellett hagynom a nagytestvér házat és egy másik lakásba áttennem a székhelyem. Igen ám, de új otthonom egy kicsit hendikepes volt felszereltséget illetően. Mondjuk, végül is csak két dolog hiányzott (de az nagyon): a fűtés és a hűtés a.k.a nem funkcionál rendesen a radiátor és nem volt hűtő sem. A fűtés kérdését megoldottam kis szoba nagy lihegéssel és kesztyűben alvással. A hűtő kérdés azonban tricky, mert mint említettem elszigetelt egy részen lakom jelenleg, ahova a Media Markt is meggondolja hogy szállítson ki. :D  Végül Isteni beavatkozással orvosoltam a helyzetet..még épp időben, mielőtt jöttek volna a fagyok és már az ablakban sem tudtam volna tárolni az elemózsiámat. Pedig nincs is jobb fagyasztott tejet nyalogatni a reggeli forró kávéhoz..

U.i. bonusz track-ként egy elmaradhatatlan zenei ajánló, lájriksszel együtt plíííz!! :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr5416310020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása