Bohemian Wine Souls

Egyperces impressziók - Újévi gondolatok és a R. Pouillon & Fils Brut Reserve

2021. január 09. 20:27 - Winesoul

Nem terveztük a csapatbővítést, de mostanra mint egy '70-es évekbeli hippi kommuna, népesedtünk. Mint akkor ott, most itt is a szeretet és a béke a mottó.

Amennyire beszűkült a világ, az online közösség annyira bővült. Igazából ez is lenne a cél, hogy jó emberek, jó helyen és időben, pozitív és építő jellegű dolgokat osszanak meg egymással és másokkal.

Sikerekben és borélményekben gazdag, viszont maszkviselésben és egymás ellen hergelő médiában szegény Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Borbaráti üdvözlettel a Bohemian Wine Souls gárdája:

The Bohemian, Winesoul, The Henchman, Sunshine és Freja

A kép alatt pedig az óév búcsúztatása alkalmából Sunshine-nal közösen kóstolt grower champagne-ról szóló beszámolóval folytatom!

 134726956_157698882411686_52299911710092642_n.jpg

De, még mielőtt belevágnék az élménybeszámolóba egy rövid gyorstalpaló, hogy mi is az a grower champagne:

  • a grower-ek azok a termelők, akik megtermelik és eladják a nagy házaknak a szőlőket (kb 16000 grower van)
  • de akadnak olyan termelők - mint jelen esetben is - akik saját pezsgőt is készítenek, viszonylag kis palackszámmal
  • tehát röviden és tömören: Pár hektárral rendelkező családi pincészet pezsgője

No, de most már tényleg jön a lényeg, amire már annyit vártatok:

Háttérinfó: Pinot noir domináns (65%), amit chardonnay (15%) és pinot meunier(20%) tesz teljessé. A spontán erjedt alapbor fele 2017-es, másik felén pedig egyenlő arányban osztozik a 2016-os évjárat gyümölcse és a reserve évjáratok.  Dosage 5gr/l

Megjelenés: Élénk szalmasárga, egészen aprók a buborékok

Illat: Elsőre vajas sütis és pici virágos vonal is feltűnik, majd ahogy melegszik, előjön a gyümölcsös oldala, Sunshine helyből érett almát mondott rá. Száraz próbánál mindkettőnk briósra emlékeztető illatjegyet érzett a poharában.

Íz: Először citrusos-grapefruit-os mellette pici méz is feltűnik. Egészen feszes, de mivel a buborékok aprók, légies a textúra. A lecsengésben először egy kis grapefruitmagra emlékeztető kesernye érződik, de ez, ahogy melegszik úgy halványul. Idővel fanyar almás ízjegyek tűnnek elő.

Ár/Konklúzió: A 15000 körüli ár champagne téren kb a beugró ár. Tény, hogy viszonylag új név a hazai piacon, de aki a nagy házak után új izgalmakat keres, azoknak kiváló belépő tétel lehet a grower champagne-ok világába.

A poszt írása közben jöttem rá, hogy vajon miért is nyerte el a tetszésemet könnyen. Mert akadt már dolgom 2 champagne-nal is, ami hasonló élményt adott. Mivel csak az egyik származik ugyanúgy Ay környéki területekről, így nem az azonos terület volt a titok nyitja, hanem az arányok. Pinot hangsúly, amit szépen kiegészít a chardonnay illetve a viszonylag magas reserve bor aránya is közrejátszik. ( Amúgy egy-egy Philiponnat és Fleury champagne-nal vontam párhuzamot)

 U.i.: Természetesen nem marad el a mostani posztjainkban megjelenő zeneajánló sem, így a mi kis házi lemezlovasunk - "DJ" Bohemian -  az újév alkalmából Sheryl Crow örömzenéjét ajánlja Nektek egy boldogabb új év reményében!

Cheers!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr1216355080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása