Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Zelna Olaszrizling 2021 - Nem mondanád meg III

2023. március 21. 20:35 - Winesoul

Még tavaly év végén egy kis időre Bohemian hazalátogatott és természetesen jó szokásomhoz híven alaposan felkészültem egy kóstolócsomaggal a jövetelére, hiszen mindig ünnepnapnak tekintem, amikor hazatér.

Most sajnos nem tudtunk helyből nekiesni a tesztelésnek, mert kissé gyengélkedett, majd rohamosan közeledett a tiroli hegyekbe való visszatérésének dátuma.

Végül Fortuna kegyes volt hozzánk és több napot is tudtunk találni a közös kóstolásra, ennek első állomása, a mai nap prezentált bor, amelyről már a kép alatt mesélek!
317120635_542275000740451_1850860607439467709_n.jpg

Az, hogy miért pont ezt a bort szereztem be annak igazán egyszerű oka van, mégpedig, hogy furdalt a kíváncsiság, vajon mi lehetett az ami annyira megfogta a DWWA zsűrijét, hogy platinaérem és 97 pont lett a jutalma.

Háttérinfó: Szeptember közepén szüreteltük Farkó-kő dűlőről. Kizárólag acéltartályt látott az erjesztés és érlelés során. Sav: 6,7 gr/l Maradék cukor: 0,7 gr/l Alk.:14%

Ár: 1640-2700 Ft között mozgott. Előbbi szerintem még a Decanter díj elnyerése és a nagy infláció időszaka előtt volt aktuális. Jómagam kereken 640 Ft-ért (!!!) vettem, mert jókor voltam, jó helyen.  

Megjelenés: Halvány szalmasárga

Illat: Só, mangó, fehér húsú gyümölcsök

Íz: Hozza a trópusi gyümölcsös vonalat, egészen telt, széles a korty, amelynek a legvégén van egy minimális kesernye. Ahogy melegszik, úgy válik egyre zamatosabbá és érződik mennyivel vastagabb bort kóstolunk, ahhoz képest, hogy hegyborral van dolgunk. Szépek a savai, nagyon kerek a bor, betölti az egész szájat és közepes hosszúságú. Még a meglepően magas (14%-os) alkohol se lóg ki!

Végszóként és egyben konklúzióként fény derül, hogy miért is került bele ez a bor a "Nem mondanád meg" alrovatba. Eltekintve attól, hogy szerény személyem pofátlanul olcsón jutott hozzá, Bohemian-nel egyetértettünk, hogy zseniális ár/érték arányú borral akadt dolgunk. Sőt, messze túl mutat azon! Őszintén szólva nem mondtuk volna meg, hogy egy sztenderd olaszrizling van a poharunkban, ha vakon nézzük akkor lehet valami finom hordókezeléssel ellátott olaszrizling válogatásra tettük volna a voksunkat. Viszont ezzel, hogy a pince a termékpiramisának legalján lévő borból ilyet képes kihozni, felkeltette az érdeklődésünket a komolyabb tételei iránt.

Szóval folytatása következik? E költői kérdésre a válasz maradjon egyenlőre rejtély! 

Cheers! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr6717983638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása