Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Késa Sauvignon Blanc - Viognier 2019

2020. december 20. 08:38 - Winesoul

Nem találtunk rá különösebb okot, csak koccintsunk egyet virtuálisan. Kellemesen beszélgettünk, fröcsögtünk a politikáról, nevettünk, filozofáltunk és pletykáltunk órákon át.

 A bor, amelyre választásunk esett egy nagy akció közepette tettem szert, majd amikor hírét vettem, hogy Bohemian a nyár elején hazalátogat rögtön helyet kapott egy hatos csodapakk-ban, tehát a welcome home csomag részévé vált egy kísérőlevél és kicsomagolási útmutató mellett.

Idézek a kicsomagolási útmutató Késára szóló részéből:

"A másik oldalt a Késa Sauvignon Blanc - Viogner 2019-es körhintás paripája bukkan elő. Képzeld, ez egy olyan SBL domináns cuvée, amely még Sunshine-nak is tetszett. Amúgy a címke, miatt esett rá a választásom (mer széép :D ) , mert lelki szemeim előtt látom, ahogy a körhintán nyeregbe pattansz, mikor már nem vagy szomjas és rázendítesz valamelyik régi nagy slágerra" - Halkan megjegyzem csak, hogy értsétek kedves Olvasóink, míg Bohemian a chardonnay-val áll hadilábon, addig Sunshine-nak a sauvignon blanc az, amivel nehezen tud megbarátkozni. - Személy szerint e körhintás kalandot Janis Joplin örökzöld dalával a Piece of My Heart-al tudnám elképzelni. Ezt a dalt sokan feldolgozták, köztük Joss Stone is, akinek örömzenéjét mindig szívesen hallgatjuk Bohemian-nal. Legalul megtaláljátok dalt, de a hallgatása közben azért legyen egy kis "lélekbalzsam" is a kezetekben!

Az utolsó pillanatokban állt össze a csomag, mert egy igazán egyedi, különleges nedűkkel szerettem volna meglepni az én kedves blogger pajtásomat. De igazából amivel bajban voltam az a levél és az útmutató megfogalmazása, majd önmagamhoz képest szép papírra vetése volt. Mint, ahogy már korábban meséltem ismét akadt egy olyan éjjel amikor is megvilágosodás ért és kész volt a "mű". 

Eltelt pár hónap, amikor is végre időt tudtunk szakítani erre a borra és ismét egy online "karantén" kóstoló keretében közösen megkóstoltuk.

 A kép alatt pedig már a borról szóló tapasztalatainkkal folytatom.126615370_131646158435934_979760246931972435_n.jpg

A lentebb írt tapasztalatainknál az első rész a mostani alkalom jegyzeteit tartalmazzák. A másik fele egy korábbi, tavaszi időpontban történt amikor is, nem sokkal a leárazáskor való nagybevásárlás után, megpattintottam friss szerzeményebből egy palackkal és kényelmesen hátradőlve élveztem az ízek kavalkádját. Ez utóbbi, amúgy tartalmazza Freja észrevételeit is, aki pár nappal a Bohemian-nel való online meeting után, unszolásomra "nagyduzzogva" a saját palackját is megbontotta egy hosszú nap zárásaként, amikor már a elcsendesedett az otthona és a harcias kis amazon/valkűr-jei álomországban kalandoztak.

Háttérinfó: A bor összetétele 90%-93% sauvignon blanc, amelyet pici viognier tesz teljessé (eltérőek az egyes források az arányt illetően). A sauvignon szűztermés volt. Tartályban együtt erjedt és érlelődött.

Megjelenés: Halvány szalmasárga, víztükör szél. // Nagyon halvány szalmasárga.

Illat: Szinte kiugrik a pohárból, bodza, bodzavirág melegebben pici méz // Nagyon friss, kiugró illat. Bodza, vágott fű, csalán szóval újvilági style a javából. Mondhatni megcsap az épp kellemes, nem giccses értelembe vett tavasszal nyíló virágos rét illata. Festménybe illő kérem, hát még pohárba! ;)

Íz: Zöldesség mellett pici krémes érzet és édeskés vég. Idővel a savak csitulnak, a korty végén furcsa (talán zöldmandulára emlékeztető) kesernye, a lecsengés közepesen hosszú. // Élénk savszerkezet, a sauvignon fajtajegyei dominálnak a kortyban is.

Ár//Konklúzió: Emlékeim szerint alapára valamivel 2000 Ft felett volt. Kellemes, nem hivalkodó és bölcs baráti beszélgetések mellé tökéletesen párosuló bor. A palackjainkat a csúcson sikerült elcsípni, szerencsékre a kis madarak azt csiripelték, hogy van már új évjárat belőle. // Első blikkre nekem az újvilági Montes pincészet alap sauvigon blanc-ját idéze. Akik kevésbé tolerálják a friss savakat, azok zöldfűszeres csirke mellett tegyenek vele próbát. Higgyétek el megéri!

Végszóként  úgy gondoljuk, hogy bármennyire is gebasz jelenleg a világunk és haladunk turbóvakond üzemmódban globálisan lefelé a lejtőn azzal fordítottan arányosan kell saját életünkben és életterünkben szárnyaló sasként felfelé haladni!

Cheers!

 126232491_416290306060731_1002944977880518212_n_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr1816270550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása