Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Moulin de Gassac Picpoul de Pinet 2019

2022. június 12. 11:06 - Winesoul

Már több, mint 2,5 éve annak, hogy Bohemian-nal megéltük a stéges kalandunkat és egyúttal bejelentette útrakelését Sógorék irányába.

Az eltelt idő egyszerre tűnik oly távolinak, de mégis olyan végtelenül közelinek. Furcsa érzés visszagondolni, hogy már ennyi idő eltelt azóta és eme időtartam alatt mind a Mi életünkben, mind az egész világban olyan szintű változások mentek végbe, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

Bohemian idei első röpke hazalátogatásának lezárásaként, búcsúzóul stílusosan egy érettebb Picpoul került elő a kincseskamrámból. Bár egy jóval korábbi kóstolóra szántam eme tételt, de szervezési problémákból kifolyólag elmaradt az esemény.

Mivel nem tudtam, mire számítsak/számítsunk, így csak reménykedhettem, hogy nem lesz csalódásban részünk.

Arról, hogy végül mi fogadott a poharainkban, már a kép alatt mesélek!

2b476a19-73cf-4220-b45f-4310563694cc.jpeg

 

Megjelenés: Szalmasárgás árnyalatok.

Illat: Magvas, mandulás jegyek, amely az érett furmintokra és olaszrizlingekre emlékeztetett.

Íz: Brutális sósság uralja a korty egész ívét, amelynél a savgerinc is kellően lendületes és erőteljes. Emellett az elején kedvesen gyümölcsösség fogad -mi éretlen fehér barackot mondanánk- utána pedig markáns grapefruitos kesernye és némi garatmelegség jelenik meg a közepesen hosszú lecsengés során. Melegedve az illatban érzett magvas jegyek is megjelennek. Közepesen telt bornak mondanánk

Konklúzió I: Palackunk a csúcsán volt, pont időben pattintottuk meg, fél-egy év múlva már nem hiszem, hogy élményt tudott volna adni. Most viszont tökéletes búcsúbornak bizonyult!

Konklúzió II(Nem szakmai): Bohemian szavait idézve: "Egy nátrium szegényes időszak után jobb, mint egy izotóniás ital illetve sportolás után is javallott egy palack bevitele!"  

Végszóként Bohemian lábjegyzetbe felírt meglátását is elárulom, ami csak annyi, hogy: "Fűszeresebb,pikás netán csípős falatokat ne e mellé fogyasszátok, mert felerősít mindent is! �"

Zenei ajánlatunkként pedig következzék a lenyűgöző Isabelle Geffroy a.k.a. Zaz és a Qué Vendrá című száma!

Cheers!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr617836167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása