Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Sacha Lichine La Poule Blanche 2018 & Le Coq Rouge 2017 & Le Poussin Rosé 2018

2020. január 09. 16:47 - The Bohemian

Feleim!

Akinek nincsen esze, legyen notesze..mondogatta sokat édesanyám. De mi van akkor, ha a hazafelé, útonálló haramiák csapnak le az emberre és fosztják meg legbecsesebb értékétől, a rosé kóstoló jegyzettől? (Ez a populáris sztori, valójában mint utóbb kiderült belekevertem a többi jegyzetem közé..hoppá :D )

Nos két opció van: 

- vagy beszerzed a piac legütősebb ekijét, akarom mondani Ginko Bilobáját, hogy felturbózd az agyad és előbányászd az emlékeidet hova keveredhetett el a jegyzeted, hogy aztán a publikálás előtt sikerrel kiegészüljön vele a beszámoló

- vagy pofátlan módon, nagy bociszemekkel meggyőzöd a nálad körültekintőbb blogger társadat, hogy kóstoljatok valami mást is az adott pincészettől, hogy ne csak egy borról szóljon már a bejegyzés (Közben persze Fortunához fohászkodsz, hogy előkerüljön a jegyzeted, mert addig elsunnyoghatod a bakit :D )

Én úgy döntöttem 2in1-ban nyomom, és így született meg a pindúr pandúrok a.k.a. Sacha Lichine beszámoló.

Fogadjátok szeretettel, tárt karokkal, lábakkal, nyitott szívvel, de nem lyukassal!

 

75253043_552054878684790_4497123868955115520_n.jpg

Sacha Lichine-nel már nem először keresztezik útjaink egymást. Az Ő nevéhez köthető a Chateau d'Esclans pincészet és a provance-i rosé felemelkedése is részben neki köszönhető. A  két csúcsrosét a Whispering Angel-t és a Rock Angel-t már kóstoltuk tőle és meg is írtuk róluk az észrevételeinket ( itt és itt) . 

Most a saját neve alatt piacra dobott, mindennapokra szánt borai kerültek a poharainkba. Ezen borok alapanyaga nem Provance-ból, hanem a attól nyugatabbra lévő Languedoc-Rousillion borvidékéről, azon belül is Hérault megyéből származik.

Sacha Lichine La Poule Blanche 2018

100% sauvignon blanc

Megjelenés: halvány zöldes árnyalatok

Illat: Egész visszafogott, de azért ott vannak a zöldes fajtajegyek egy kis reszelt citrussal kísérve. Aki az újvilágiakon edződött annak lehet, hogy kevés lesz amit kap, mert ez illatban tipikus óvilági  stílust képvisel, szóval nem annyira harsány.

Íz: A leginkább előtűnő fajtajegyként az egrest véltük felfedezni. Jó savakkal rendelkezik, kis édességérzet a korty vége felé illetve egy kis kesernye is feltűnik.

Ár: 3100 Ft volt a Bortársaságnál, de ott már nem kapható. Jelenleg már csak itt vásárolható meg.

Sacha Lichine Le Coq Rouge 2017

Összetétel: grenache és syrah

Megjelenés: rubin vörös

Illat: Elsőre animális, de még a befogadható mennyiségben, azon túl a háttérben ott vannak a bogyós gyümölcsök is. Majd idővel ahogy szellőzik tiszta pörkölt kávés illatfelhőbe burkolózik.

Íz: A kortyban is visszaköszön az előbb említett kávé, amely mellé becsatlakozik a holland kakaópor, érett eper is. Nagyon jó savakkal rendelkezik, jóivású, lédús és közepesen hosszú a lecsengése.

 Ár: 3100 Ft (itt és kapitális best buy)

Végül következzék az a bor, ami ezt a posztot indította:

Sacha Lichine Le Poussin Rosé 2018

Összetétel: Grenache és cinsault alkotja.

Megjelenés: lazacos szín

Illat: Púder, csipkebogyós és grapefruit egyvelege, nem az idehaza megszokott tutti-frutti vonal.

Íz: Kis krémesség,  egészen selymes a korty, amely végén enyhe kesenye is feltűnik. Közepesen hosszú a lecsengés és egy kis édeskés véggel búcsúzik.

Ár: 3100 Ft volt és már nem kapható :(

Konklúzió: Összegezve a három tételt kóstolása után, nagyon kiemelkedik közülük a vörös. Igaz a többi is jó vételnek minősül és túl mutat a hazai borokon edződött kóstoló számára, de egy ilyen vörös főleg ennyiért szinte ajándék. A legfontosabb tanács :addig csapjatok le rá amíg még van belőle a forgalmazónál!

Cheers!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr5415338536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása