Bohemian Wine Souls

Egyperces impressziók - Stubenvoll SPRN Vörös & Landhaus Paul Premium Cuvée 2018

2021. szeptember 15. 11:21 - Winesoul

Két, számunkra igencsak kedves borvidékről választottunk egy-egy mindennapokra szánt bort, amelyek jól tükrözik mennyire sokszínű és mennyi újdonságot rejtenek e vidékek, még az ilyen nagyobb kóstolótapasztalattal rendelkező borisszáknak is, mint amilyenek Mi vagyunk.

A Stubbenvoll pincészetről egy korábbi beszámolóm bevezetőjében már elmeséltem a tudnivalókat, így nem ismételném önmagamat. A mellette kóstolt burgenlandi vöröset, még Bohemian-től kaptam az egyik hazalátogatása során. Végül, egy késő tavaszi-kora nyári este Freja-nál való baráti grillezős-borozós alkalom során eljött az ideje, hogy "megmérkőzzön" egymással a két bor.

Lehet meglepő módon, de nem is szaporítom tovább a szót és a kép alatt, pedig fény derül, hogy milyen bort alkottak az Orosz fivérek, meg milyet a sógorok!

201023458_321996066140993_6031290153426478391_n.jpg

Stubenvoll SPRN Vörös NV

Háttérinfó: A bor 40%-a kékfrankos, a többi pedig pinot noir, syrah és cabernet sauvignon. Eltérő időpontokban szüretelve, külön erjesztve és érlelve. Az érlelésnél az alapanyag harmada volt csak 500l-es használt hordóban a többi acélban érlelték. A palackozás előtt történt a házasítás.

Megjelenés: Élénk rubin, áttetsző akár egy kadarka

Illat: Kirobbanó meggylé mellette pedig szegfűszeg és fahéj illetve pici eper. Nice..

Íz: A korty lendületes, frissítően és jólesően fanyar gyümölcsösség. Van benne egy elsőre nehezebben beazonosított kökényes,éretlen szederre emlékeztető kesernye is, ami fokozza az élményt.

Landhaus Paul Premium Cuvée 2018

Háttérinfó: Merlot,zweigelt és kékfrankos alkotja

Megjelenés: Közepesen mély bíbor

Illat: Alapvetően az animális jegyek uralják, de idővel némi cseresznyés gyümölcsösség is feltűnik. 

Íz: A kortyban már valamivel több a gyümölcsösség, de alapvetően a krémes-trüffell-es - valószínűleg a hordós érlelésből adódó jegy- dominál, a lecsengésben pedig kávés-étcsokis ízjegyek tűnnek elő

Konklúzió: Elmondható mindkét borról, hogy picit rutinosabb kóstolót igényel. Az elsőnél a kökényes, éretlen szedres kesernye az, ami nem mindenkinek tetszhet, a másodiknál meg az animalitás az, ami felkészültséget és nyitottságot igényel. A Stubenvoll a maga 2450 Ft-os árával ideális nyári vörös. A Landhaus Paul pontos áráról sajnos nincs infóm, de miközben kutattam utána olyan 6€-ra lövi be a Vivino, így Én ezt veszem alapul. Ezen az áron meg remek  közepes testű vörös, amely akár a hűvösebb őszi napokra is kitűnő választás lehet.

Cheers!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr9616633236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása