Bohemian Wine Souls

Egy sör nem sör - Krois Brewery Aviso

2021. október 15. 20:41 - Winesoul

Nem sokkal a Sziegl Olaszrizling kóstolása után Bohemian-nel úgy döntöttünk, hogy egy komolyabb bringatúrába vágunk bele kihasználva a jó időt és a hazalátogatása alkalmát. Így, egy kis szervezés után és "Irány Sopron!" - felkiáltással vonatra pattantunk. Átvettük a bérelt bringáinkat a hűség városában és onnan eltekertünk Fertőrákoson keresztül egészen Rusztig.

Csodás út volt, a hazai oldalon egy erdőn keresztül jutottunk el a főzdének és több kiváló borászatnak otthont adó Fertőrákosra. Onnan pedig, már csak pár perc volt a kis határ. Ez egyúttal egészen érdekes váltásnak is bizonyult az utunk során, mivel sógoréknál egészen hosszú távon szőlőtőkék sokasága mellett tekertünk el és a lenyűgöző panorámában gyönyörködhettünk.

Végül, mikor megérkeztünk Rusztra kicsit megpihentünk a tóparton lévő Katamarán étteremben. Hidratálásképp sörrel kezdtünk, választásom az Ottakringer Zwickl Rot-ra esett, mert már idejét se tudtam mikor ittam ilyen stílusú sört és ideje volt az újra felfedezésének. Megjegyzem remek választásnak bizonyult! Bohemian pedig egy lazább sört választott, de sajna már nem emlékszem, hogy a poharában tényleg Murauer sör volt vagy valami más. Ezután a visszaútra egy isteni espresso-ból merítettem erőt, amelyet az amúgy idehaza is ismerősnek csengő Julius Meinl kávéból készítettek. 

A tovább mögött rátérek a főzdével való eddigi benyomásaimra, majd a nem várt kalandokkal teli hazaútra végül sort kerítek a címszereplőre is, amit az utazásunk óta eltelt picivel több, mint 1 év alatt még kétszer volt alkalmam kóstolni!

118411650_319754182683573_4996619730085103018_n.jpg

 A 2016-ban alapított főzdétől már több tételt is kóstoltunk közösen, mióta megismertem Bohemian-t és Sunshine-t. Például a a poharunkba landolt a German Pils és a La Grisette névre hallgató búzasörük is, amelyek jól elkészített ivósörök. Amúgy halványan rémlik, hogy egyszer már kóstoltam réges-rég az Aviso-t, de megkopott a kóstolómemóriám a sok borkóstolás közepette. Így hát nem volt, mit tenni, mikor korgó gyomorral visszaértünk sógoréktól Fertőrákosra gyorsan beültünk a Puskás Sörkertbe egy lakomára, amely mellé a címszereplőt választottuk italnak. Az étel, ami mellé fogyasztottuk pedig az grillezett tarja volt és fokhagymásan pirított burgonyával serpenyőben tálalták (lent van kép róla :P) .

A nagy lakomát pedig egy hatalmas durranás törte meg és még viccelődtünk is, hogy biztos Bohemian kereke adta meg magát, mert útjai során mindig belekeveredik kisebb-nagyobb kalandokba. Természetesen olyan szempontból ráhibázunk, hogy bringa kerék volt, de most Én voltam az a szerencsés áldozat. Ami kissé kellemetlen volt tekintve, hogy a Fertőrákos-Sopron táv gyalog jó kis túra, főleg ennyi tekerés után. Meg ahogy mindannyian ismerjük Demjén Rózsi dalát: "a Vonat nem vár!" . Szerencsénkre a közelben volt egy Jótevő, akinek hála pikk-pakk orvosolva lett a baj és már csapathattunk is vissza az erdőn keresztül Sopronba. Természetesen felesleges volt ez a nagy sietség, (már amennyire tudtunk ügye teli hassal...), mivel minden igyekezetünk ellenére 3 perccel lecsúsztunk a vonatról, így legalább viszont kicsit volt időnk kifújni magunkat, amíg be nem gurult a következő szerelvény.

Most pedig következzék, amire már mindannyian úgy vártatok, a nap sztárja: a Krois Brewery Aviso!  

Háttérinfó: Hidegkomlózott APA, amelynek készítése során az ivóvízen és a sörélesztőn túl többféle malátát és 3 komlót használtak (Simcoe, Citra és Amarillo)  Alk.: 4,7%

Megjelenés: Mély arany, borostyános ködös szín. A habja viszonylag hamar tovaszáll, csak egy vékony réteg marad.//No a második alkalommal viszont kitöltve az ujjnyi vastag hab viszonylag sokáig megmarad, majd szép lassacskán csökken.

Illat: Elsőre kiugró trópusi gyümölcsök bukkannak elő a pohárból, majd visszafogottabbá válik, de a mandarinra emlékeztető jegy végig megmarad.

Íz: A korty egészen telt, citrusok és pici fűszeresség jellemzi. A lecsengése során erőteljesebb a komlós kesernye  és egészen hosszan megmarad.//Ebből az okból kifolyólag szereztem be a második palackot és bár megvan a kesernye, de ez alkalommal már nem éreztem túlzónak.

Ár/Konklúzió: Az első palacknál a korty végi erőteljesebb kesernye bevallom kissé meglepett, másképp emlékeztem, de az is lehet, hogy a nyári nagy melegben annyira kitikkadtunk a tekerésbe, hogy fel se tűnt.  Összegezve a körülbelül 800 Ft-os árával a hazai craft árakhoz viszonyítva jó vétel, mert van benne anyag. Igaz volt amikor kicsit másabb arcát mutatta és kevésbe hangolódtunk össze, de még most is fenntartom az előbbi megállapításom.

 Nem hiába mondom mindig, hogy Bohemian előrelátóbb Nálam. Mint oly sok helyen, úgy itt nálunk a Vadnyugaton is elég megbízhatatlan a tömegközlekedés. Ebből kifolyólag, úgy véltem, hogy egyszerűbb és természetesen gyorsabb, ha kétkerekű paripámmal "vágtatok" ki a Bohemiannal való találkahelyre, tehát a vasútállomásra. Viszont csak abba nem gondoltam bele, hogy az egész napos tekerés után, hiába rövid a táv, azért a hazatekerés már eléggé szenvedős lesz. Ő pedig szokás szerint okosabb volt és inkább a kényelmes buszozást választotta.

Végszóként, tény elég kimerítő túra volt, de megérte. Bizton állíthatom, ha úgy alakul visszatérünk és akkor a környék és sógorék sörös és boros világára is több időt szánunk. (Bár inkább, akkor már kényelmesek leszünk és elektromos bringát kölcsönzünk :D ). Szóval folytatása következik!

Cheers! 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr4616504508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása