Bohemian Wine Souls

Volt 1x1 - Jackfall Duett 2015 & Parcell 77 2018

2021. február 18. 08:42 - Winesoul

 Ahogy az Oremus Mandolás vertikális kóstoló beszámolójában írtam, semmi sem állandó. Ahogy telik az idő, mi is változunk, fejlődünk, alkalmazkodunk. Mindezt azért hozom fel, mert ha nekem valaki bő 3 éve azt mondja, hogy a lektorom Sunshine születésnapját közösen fogjuk ünnepelni azt az illetőt nagy valószínűséggel képen röhögöm.

Mivel, hogy is mondjam, hát sokáig nem volt felhőtlen a kapcsolatunk, de talán a legjobb szó rá az, hogy "gyilkoltuk" egymást. Ez persze korunkban sok helyen előfordul, de a köztünk lévő pár év igazi generációs szakadékot jelentett és viták sorozatát képezte (Pedig nem is vagyok olyan öreg... ) Ennek a viszálynak a szenvedő alanya és az aki két tűz közé került pont szegény Bohamian volt. 

De, ha  kicsit körbetekintek a világunkban akkor sokszor vagy ez megy amit fentebb írtam az emberek között vagy ahogy a Bakó Ambrus borának bevezetőjében írtam, az álarc viselés és a felszínesség. 

A tovább mögötti beszámolómat stílusosan, a Duett-el indítom, majd rátérek a Sunshine által kóstolásra ítélt spanyol borra, amelyet Bohamian-től kapott még '19 decemberben, mielőtt sógorékhoz indult volna felfedezőkörútra.

97173876_277466746619774_2484082983766589440_n_1.jpg

Jackfall Duett 2015

Korábban kóstoltam már e bort a már egy korábbi posztban elmesélt Borjour II. Villányi Aranykóstolóján. Ahogy akkor, most is tetszett. Igaz az azóta eltelt időben kiderült, hogy a portugieser mellett nem kékfrankos van, hanem merlot és syrah. De amit akkor írtam most is igaz mégpedig az, hogy egyedi házasítás. 

Háttérinfó: A fajtákat külön-külön érlelték 18 hónapig 500l-es hordóban, majd utána házasították. A palackba kerülés után még fél évig pihentették a piacra kerülés előtt.

Megjelenés: A közepe még élénk vörös, de a széleken már téglavöröses árnyalatba vált.

Illat: Elsőre étcsoki, ahogy melegszik a fűszerpaprika is csatlakozik mellé

Íz: Lendületes savai vannak, a lédús korty holland kakaóporos, konyakmeggyes ízjegyeket vonultat fel.

Parcell 77 2018

Háttérinfó: Az interneten egymásnak ellentmondó infók miatt nem teljesen tiszta, hogy ez a bor most az Ego Bodegas vagy testvérpincészetének a Finca Bacara alkotása. De, a borvidékben biztosan vagyunk, mégpedig Jumilla. A bort Monastrell (50%), syrah(30%)  és petit verdot alkotja és 4 hónapig amerikai hordóban érlelték.

Megjelenés:Halvány bíbor, némi lilás reflexel

Illat: Erdei gyümölcsök bukkannak elő és Sunshine-nak, még a friss kávé illatára emlékeztető jegy is feltűnt. 

Íz: A gyümölcsök itt másodhegedűs szerepet töltenek be, inkább a kávés ízjegy a domináns. Lendületes savai vannak, lecsengésében a fűszeresnek mondanánk. A tannin már szépen beépült.

Konklúzió: Kellemes meglepetés, volt mindkettő igaz eléggé elütött egymástól, de azért így is "nagy duzzogva" elfogyott. Baráti beszélgetések ideális kísérői lehetnek.   

Mint, mondtam az életünkben folyamatosan változnak a dolgok, a kapcsolatok. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Sunshine-nak az eddigi segítségét lektorálás ügyileg és az észrevételeit is, amelyek felmerültek egy-egy beszámoló kapcsán. Ezek nélkül bizony sokszor érthetetlen lett volna a mondanivalóm és emellett tömérdek szórendbeli hibát is sikerült, így elkerülni.

Cheers!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-w-s.blog.hu/api/trackback/id/tr9215731880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása